Med GPS’en som pensel

En GPS tegning laves ved at man med den ene eller andens slags GPS-udstyr går en forud planlagt, eller en tilfældig rute. GPS’en er i kontakt med omkring 30 satellitter, der ved brug af trigonometri registrerer de koordinater GPS’en befinder sig på sekund for sekund. Når turen er slut, kan man se det registrerede elektroniske spor, og evt. offentliggøre sin tegning.

På www.gpsdrawing.com er der to typer af tegninger. Den ene slags er lavet efter tilfældighedens princip. Du spænder en GPS om maven på en hund, og lufter den, hvorefter du offentliggør værket. Den anden type tegninger er helt anderledes gennemtænkte, og har krævet indgående studier af veje og stræder for at se, om der ikke et eller andet sted på kortet dannes en “naturlig” figur … og det gør der.

Næste skridt, er så at komme ud og tegne billedet op med GPS’en og få det offentliggjort. Galleriet er fyldt med tegninger af denne type, her er: sommerfugle, fisk, snegle og en elefant, der er tegnet på gader og stræder i Brighton. Nogle tegninger er over 100 km i omkreds, mens andre kun er et par kilometer.

Mulighederne for at lave en tegning er åbne for alle med det rette udstyr, det er bare at finde danmarkskortet frem og se om ikke der skulle gemme sig et motiv i din omegn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.