Lav dine egne Videovejledninger

Som bekendt er et billede mere værd end tusinde ord. Så hvad vil videoen være værd? Simpelt! Her er listen over de 5 bedste af de bedste Video Screencast software. Video Screencasting er nyttig på mange måder. Antag, at din oversøiske ven har fået ny gps og gerne vil i gang med at arbejde med waypoints, ruter m.m. via sin computer, og du er nødt til at hjælpe ham. Hvad ville være en praktisk mulighed?

  1. Briefer ham gennem teksten i instant messenger? 🙁
  2. Over telefonen? Så vent på regningen 🙁
  3. Via skærmdumps? 🙁
  4. Med en kort video tutorial forklares hver ting, som hvis I begge var i samme rum 🙂

Den mest praktisk metode til at forklare noget er video. Ingen tvivl om det. Derfor er online video-sites, som Youtube, blevet meget populære.

Her er mit bud på 5 gode og gratis programmer:

Camstudio logo

CamStudio er en god Video optager til at skabe video screencasts med tabsfri kvalitet. Video outputet er AVI-format, men du kan imidlertid formindske filstørrelsen ved at konvertere den til SWF/Flash uden kompromis med kvaliteten. Og endnu mere: du kan vælge, at optage et afsnit eller hele skærmen, øge eller sænke kvaliteten af den optagede video osv.

Download Link

Jing logo

Jing Project

Endnu et fremragende program fra TechSmith som hurtigt blev kendt med deres tidligere produkter (Snagit og Camtasia). Det der gør Jing Project skiller sig ud fra mængden, er dens deling af faciliteter. Se videoen i stedet for at læse min forklaring.

Download Link

Debut-logoDebut

Et andet program er Debut Video Recording Software. Kan mere eller mindre det samme som ovenstående programmer, men dens speciale er dens mange output-formater, herunder 3GP, AVI, ASF, FLV, MOV, MP4, MPG, WMV osv. En detaljeret gennemgang af dette program kan findes her.

Download Link


tipcamuiTipCam

Ud over at registrere, hvad der sker på skærmen, har TipCam også nogle unikke funktioner. Det kan trimme det uønskede væk fra videoen og justere/synkronisere fortællerstemmen med videoen. Bruges hvis du vil optage en video særskilt, og efterfølgende vedhæfte en særskilt lydfil.

Download Link


FreezvideocaptureFreez Screen Video Capture Factory

Den sidste program er fra Small Video Soft og hedder Freez Screen Video Capture. Du kan starte, pause og stoppe optagelsen med genvejstaster. Den støtter også forskellige output codecs (som Microsoft Video 1, MPEG-4, DivX osv.). På firmaets hjemmeside kan man finde andet video relateret freeware.

Download Link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights